11 Ocak 2015 Pazar

KIŞ GÜNCESİ VE BALKABAĞI KEKİ (PUMPKIN CAKE)

Soğuk kış günlerinin en eğlenceli ve sıcak mekanları mutfaklar oluyor genelde...Eğer hafta içi çalışan biri iseniz haftasonlarının  o uzun ve telaşsız sabahlarını iple çekiyorsunuzdur eminim... Hele bir de hava kapalı veya yağmurlu ise o gün sadece evde zaman geçirmek en güzeli...Sabah gazetelerine eşlik eden kahve keyfinin ardından belki de mutfağa girilip bir iki tarif denemek de iyi bir kış günü terapisi olabiliyor bazen...
Bugün size Amerikalı bir tarif vereceğim. Malum mevsim balkabağı zamanı... İster çorbasını yapın, ister tatlısını... İsterseniz de bugün vereceğim balkabağı kekikini :) Şimdiden afiyet olsun!

20 dakikalık hazırlama süresinin ardından 30 dakikada kekiniz hazır!

MALZEMELER:

4 yumurta
335 gr. şeker
400 gr. balkabağı püresi
1 su bardağı ayçiçek yağı
280 gr.un
2 tatlı kaşığı kabartma tozu
2 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı karbonat

ÜST MALZEMESİ :
1 paket krem peynir/labne
400-480 gr. pudra şekeri
1/3 su bardağı yumuşatılmış tereyağ


1. Fırını önceden 180 derece ısıtın.
2. Fırına dayanıklı dikdörtgen bir cam kabı yağlayıp, unlayın.
3. Bir kapta yumurta, şeker, ayçiçek yağı ve balkabağı püresini karıştırın.
4. Diğer tarafta kuru malzemeleri, un, kabartma tozu, tarçın ve karbonatı eleyip balkabaklı karışıma ilave edip karıştırın.
5. Fırın kabına eşit şekilde yayın.
6. 180 derecede yaklaşık 25-30 dakika veya keke batırdığınız kürdan temiz çıkana kadar pişirin.
7. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
8. Kekin üstü için krem peynir, tereyağ ve pudra şekerini pürüzsüz bir şekilde çırpıp soğumuş kekin üzerine yayın.
Not: Amerikan 'cup' ve 'teaspoon' ölçüleri yaklaşık olarak metrik sisteme uyarlanmıştır.


Alaçatı pazarından balkabağı alınır
Haşlanır!

Yumurta, şeker, ayçiçek yağı ve balkabağı püresi ilave edilir!


Fırına hazır!

Bize de yemek kalır!






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder