22 Ekim 2011 Cumartesi

GİRİT MUTFAĞINDAN MUHTEŞEM BİR TAT!

Bu hafta sevgili arkadaşım Güniz Can'ın Kedi Kültür Sanat Merkezinde İkbal Erkal yönetiminde açılan Girit Yemekleri atölyesine katıldım. Biri erkek olmak üzere toplam dokuz kişiydik...

Menümüz:
Kuzu etli erişte,
Fırında tulum peynirli Girit kabağı,
Stifno salatası,
Lorlu Girit tatlısı mizithrobureko...
ve bir de bonus: kabak çiçeği kızartması!
Hem hazırlık süresi hem de lezzet açısından hepsi muhteşemdi ama içlerinden biri vardı ki gönlümü fena halde çeldi:) MIZITHROBUREKO...
Girit'in ünlü Mizithra peyniri, İtalyanların ricottası ve bizim lor peynirimizle yakın akraba...Tuzlusu ve sert olanların yanı sıra tatlılarda kullanılan yumuşak ve tatlı olanı da var...Sadece keçi sütünden veya keçi-koyun sütü karışımından olanları da mevcut...
Gelelim tarifine:
250 gr. baklava yufkası
500 gr. tatlı lor
4 tatlı kaşığı tarçın
2 yumurta
2 çorba kaşığı şeker
Tereyağı

Şurubu:
2 bardak şeker
2 bardak su
1 çorba kaşığı limon suyu

Nasıl yaptık?
Önce lor, tarçın, yumurta ve şekeri karıştırdık.




Ardından baklava yufkalarını ikişerli ayırıp üstüste koyduk. Yufkaların bir tarafına lorlu iç karışımını koyup rulo yaptık.






5-6 cm. boyunda kesip yağlanmış tepsiye sıraladık.




Her birinin üstüne ufak tereyağ parçaları ilave edip sıcak fırına koyduk. Üzerleri hafif kızarınca fırından çıkarıp soğuk şurubunu döktük.



Sonra da bir güzel afiyetle yedik!



Mutlaka deneyin, hiç pişman olmayacaksınız:)

1 yorum:

  1. en kısa zamanda deniycem:) süper gözüküyor:)hatta deneyip beraber yiyelim diyorum:)

    YanıtlaSil